Pontus Rasmusson den mest omdiskuterade på Youtube

 

Pontus Rasmusson

Det är svårt att undgå att ha hört talas om Pontus Rasmusson, en 24-årig Youtuber från Småland med drömmar om att bli popstjärna. Han började släppa sin egen musik redan som 15-åring och skapade en Youtube-kanal när han var 16. Pontus har även släppt covers på populära låtar och gjort galna sketcher tillsammans med sina föräldrar, som har gjort honom populär hos en yngre målgrupp.

Men Pontus karriär har inte varit utan kontroverser. I augusti 2021 publicerade han en Tiktok där han påstod sig vara född 2004, något som väckte många frågor och spekulationer om varför han skulle vilja göra detta. Samma höst skulle han även hålla ett evenemang kallat "Pontus fest" där fansen skulle få träffa honom, hans mamma och pappa, spela spel och äta godis - men det blev aldrig av på grund av "säkerhetsfrågor".

Under det senaste året har Pontus innehåll väckt allt större uppmärksamhet och kritik. 

En dokumentärpodd granskade hans innehåll och visade att han ofta anspelade på sex, något som kritiserats hårt med tanke på hans stämpel som barnidol. Det har även gjorts flera anmälningar mot honom till Konsumentverket.

Samtidigt som Pontus Rasmusson har skapat sig ett namn och en publik inom den digitala världen, är det viktigt att tänka på de konsekvenser hans agerande kan ha, särskilt när det gäller hans unga följare. Det är viktigt att vara medveten om det ansvar som följer med att vara en offentlig person och påverkar unga människors uppfattning om vad som är acceptabelt.


Sociala medier

Youtube       Twitter
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Skådespelaren Alec Baldwin åtalas efter dödsolycka på inspelningsplatsen för filmen "Rust"

5 kraftfulla tips för att öka din följarskara på Twitter 2023