Skådespelaren Alec Baldwin åtalas efter dödsolycka på inspelningsplatsen för filmen "Rust"I oktober 2021 inträffade en tragisk olycka under inspelningen av den lågbudget-västernfilmen "Rust" utanför Santa Fe i New Mexico, USA. En rekvisitapistol som skådespelaren Alec Baldwin höll i avlossade ett skott som dödade filmfotografen Halyna Hutchins och skadade regissören Joel Souza. Efter händelsen skickade Mamie Mitchell in en stämningsansökan mot Baldwin och andra personer med anknytning till filmen för deras roller i skjutningen, som hon hävdade orsakade henne allvarliga känslomässiga problem.

Nu har åklagaren i New Mexico beslutat att åtala Baldwin i samband med denna tragiska händelse. Baldwin har tidigare nått en civilrättslig förlikning med Hutchins familj och stämt fyra personer från produktionen, påståendet att deras oaktsamhet ligger bakom olyckan.

Denna händelse är en påminnelse om den potentiella faran med att använda verkliga vapen under filminspelningar och vikten av säkerhet och försiktighet på inspelningsplatsen. Det är en tragisk händelse som har påverkat många människors liv, och våra tankar går till Hutchins familj och alla som har drabbats av detta.

Sociala medier

Twitter

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

5 kraftfulla tips för att öka din följarskara på Twitter 2023

Vad är yttrandefrihet och varför är det viktigt för demokratin?